Turistická mapa Slovenska pre Android

1.2.2015: Aktuálne pripravujeme kompletne vynovenú aplikáciu pre Android a tiež novú aplikáciu pre iPhone. Ich príchod sa blíži, budeme vás informovať na stránke aj sociálnych sieťach. PodmeVon tím.

Náš tím vytvoril pre turistov dve verzie mobilnej aplikácie pre Android. Obe dokážu používať offline turistické mapy Slovenska, ktoré sú k dispozícii na stiahnutie priamo v aplikácii. Appky sa líšia len v tom, že jedna z nich (PodmeVon.sk) si ukladá všetky údaje o chodníkoch, výletoch, podujatiach a zaujímavých bodoch (POI) priamo vo vašom mobile, kým druhá (PodmeVon.sk Lite) využíva dáta zo servera. PodmeVon! Lite je preto vhodnejšia aj pre slabšie mobily a zariadenia so starším Androidom (2.3.3).
Vyskúšajte obidve aplikácie!

PodmeVon.sk PodmeVon! Lite
kompletne offline online, ale vie využívať offline mapy
v teréne nepotrebuje pripojenie na internet potrebuje pripojenie na internet
turistické mapy priamo v mobile offline (po stiahnutí) turistické mapy priamo v mobile offline (po stiahnutí)
cykloturistické mapy v mobile cykloturistické mapy v mobile
turistické chodníky v mobile turistické chodníky online zo servera
cyklotrasy v mobile cyklotrasy online
body záujmu (POI) v mobile body záujmu (POI) online
výlety v mobile výlety online
podujatia v mobile podujatia online
dáta sa aktualizujú v prípade potreby (nutná synchronizácia) dáta sú aktuálne vždy

Mapy sú k dispozícii na stiahnutie priamo v aplikácii. Sú tam rôzne možnosti v závislosti na objeme dát, ktorý môžete stiahnuť. Najmenej detailné mapy majú len pár desiatok MB, ale veľmi podrobná mapa má cca 1 GB, je preto vhodné sťahovať ju, iba ak ste na dátovo neobmedzenom pripojení na internet.
Mapy si môžete nahrať aj vlastné, aplikácia hľadá zip súbor, v ktorom sú jednotlivé štvorce mapy usporiadané do adresárov podľa štruktúry, ktorú generuje softvér Mapnik (k dispozícii zdarma tu).