Veľké koncertné štúdio Slov. rozhlasu, Bratislava Bratislava

LÖVÖLDE TÉR KERN ANDRÁS KONCERT

Hudba 26.09 19:00 20:00

LÖVÖLDE TÉR
KERN ANDRÁS KONCERT

A Kossuth díjas színművésznek negyedszázada jelent meg első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik Kern András nevéhez.
Vendég: HERNÁDI JUDIT és HEILIG GÁBOR

 
A műsorban a közönség hallhatja a nagyon népszerű régi dalok mellett az újabbakat is, így elhangzik - többek között - a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem marad el a Lövölde tér sem! És sok-sok történet, humor, ahogy azt megszokhattuk Kern Andrástól!

Kern András több alkalommal énekelt Hernádi Judittal, közös lemezük is jelent meg „Kernádi” címmel. A rendkívül népszerű művésznő szólóban is és duettben is szerepel az esten. 

Heilig Gábor volt a zenei vezetője majd’ minden Kern lemeznek, több dalának szerzője és szövegírója is. A mostani est zenei részének ő a zenei producere, a zenekar vezetője és persze a gitározás mellett énekel is.

A dalokat Gátos Iván kiváló zenészekből álló, kibővített zenekara kíséri.

A kitűnő művészek, a remek történetek, a fanyar humor mind dalban, mind prózában a siker garanciái, és a közönség régi vágya teljesül ezen est megvalósulásával.


NÁMESTIE LÖVÖLDE
ANDRÁS KERN, KONCERT


Prvý album herca, držiteľa aj Kossuthovej ceny bol vydaný  v roku 1985 s piesňou „Lövölde tér" /v preklade: Námestie Lövölde“/, ktorá sa odvtedy stala legendárnou. Okrem mimoriadne populárneho albumu existuje aj viac ďaľších Andrása Kerna.

Hosťami večera  sú: JUDIT HERNÁDI a GÁBOR HEILIG

Na koncerte môže publikum počuť  okrem obľúbených, populárnych starších piesní, vrátane - okrem iného napríklad : " Hé, 67!, " Pincér- rock /Čašník rock/", "Moszkva", " "Te majd kézen  fogsz és hazavetsz" / Ty si ma vezmeš za ruky a zavedieš ma domov/, " Semmi baj!" / Žiadny problem!//  - a samozrejme aj " Lövölde tér" / Námestie Lövölde/ samozrejme aj nové šlágre ako aj veľa zaujímavých príbehov - podávané trpkým humorom, ako sme si to zvykli od Andrása Kern.

András Kern niekoľkokrát spieval aj s herečkou Judit Hernádi a ich spoločný album bol vydaný s názvom „KERNÁDI“.
Mimoriadne populárna umelkyňa  účinkuje na koncerte solo aj v duete.

Gábor Heilig bol hudobným vodcom každého albumu umelca Kern, ako aj  autorom niekoľkých  piesní.
Je hudobným producentom tejto noci, vodcom kapely, hrá na gitare a samozrejme aj spieva.

Piesne sprevádza Iván Gátos so skupinou nadaných hudobníkov.

Vynikajúci umelci, skvelé príbehy, trpký humor tak v piesňach ako aj v  próze sú garanciou úspechu, a publikum sa má načo tešiť !

Zdroj informácií.