Tipy na víkend 25-27. júl

Aj cez posledný júlový víkend sa bude Slovensko zabávať. Obce, ktoré ešte nestihli mať svoje dni, ich mať budú. Tí, čo ešte nevarili guláš, ho navaria. A kto ešte nebol na festivale, nech sa hlási u súdruha Žinčicu.

Nezabudnite predovšetkým na Jánošíkove dni v Terchovej. Napriek storočnej povodni sa tento folklórny festival parádne rozbehol – a nesie sa v znamení zápisu terchovskej muziky do zoznamu kultúrneho dedičstva UNESCO.

Jarmoky a hody sa slávia Anne a Jakubovi, annabály sú všade a jakubovské jarmoky v Stupave a Kysuckom Novom Meste. Bezmenný jarmok je v Kremnici (pia/so) a Porcinkula v Nových Zámkoch (pia-ne).

Hudobne bude na letisku v Holíči, na Cibula Feste (pia-ne), na Rockscape v Banskej Bystrici (pia-ne), kde vystúpi napríklad Citron, Buty či Michael Kocáb. Pekná hudba bude na Festivale Pekná hudba v Banskej Štiavnici, Antole a Sklených Tepliciach. V Trenčianskych Tepliciach zahrá Hex na Kozel Žákovic Open. Jazzovo vás naladia v Liptovskom Mikuláši (so-ne). Husto bude na line upe Just Chill Festival v Rimavskej Sobote (so). Tanečne zasa v areáli Divoká Voda Čunovo, kde bude BeeFree festival a v Komárne na LAKE UP (pia-so). V Bystrickom klube Ministry of Fun sa bude tancovať až tri dni, na OUTBREAK EUROPE (pia-ne).

Obecné dni budú aj v Dlhej nad Oravou (pia-ne), v Šenkviciach (pia-po), v Nižnom Slavkove (pia-ne), v Nemeckej (pia-ne), vo Vinnom (pia-ne), Podolínci (pia-ne), Kováčovej (pia-ne), v Kinceľovej na Fizolňovom dni (so), v Lozorne (so-ne), v Málinci (so), Driečanoch (so), v Mýte pod Ďumbierom, kde oslavujú 400 rokov obce (so), v Trenčianskej Turnej (so), v Sušanoch (so-ne) a v Liptovskom Jáne (so).

No a historickú atmosféru si vychutnáte v Hradných slávnostiach Stará Ľubovňa (pia-ne), na Likavskom hrade pri Ružomberku (so), na hrade Červený kameň (so/ne), na Adamovských jazerách v Gbeloch (tam budú historicé vozidlá, so) a v bojoch na Hrone v Starom Tekove, kde budú rekonštrukcie bitiek 2. svetovej vojny (so).

Napapáte sa všade a milovníkom piva odporúčame Pivný festival v Prešove, ktorý potrvá od piatku 25. júla až do nedele 3. augusta.

Viac informácií nájdete ako vždy na www.podmevon.sk/podujatia