Tipy na víkend 4-6. júl

Prvý júlový víkend nám otvára prázdniny plné podujatí, čakajú nás jarmoky, koncerty a súťaže, v halách, sálach aj pod holým nebom.

Všetky aktuálne podujatia nájdete vždy na adrese: http://www.podmevon.sk/podujatia

V sobotu je sviatok svätých Cyrila a Metoda, v ich znamení sa nesie množstvo osláv, napr. v Terchovej (celý víkend), skanzene Stará Ľubovňa (sobota), Dohňanoch (víkend) či Bojnej (sobota). Ešte hlbšie do histórie sa pôjde v Nitre, kde sa rozbiehajú celomestské slávnosti Nitra, milá Nitra – na námestí bude jarmok, na hrade historický festival Pribinova Nitrawa.

Obdivovatelia vrtkých nôžok môžu zamieriť do Východnej, kde sa uskutoční už 60-ty ročník folklórnych slávnosti s 1400 účinku­júcimi. Tanečníkov a spevákov budú obkolesovať ľudoví remeselníci, zabávači a podávači chutnej papy. Folklórne bude aj v Bratislave, kde sa koná festival Slovakia Folk 2014 (v centre).

V Prešove sa koná futbalový Fragaria Cup (bowling pri trati), v Dolnom Kubíne sa pozriete na hokejbal, zmočíte sa zasa v areáli Divokej vody v Čunove, kde vám ukážu všetky možné extrémne vodné športy (program bude aj pre nákupným centrom Eurovea).

Najesť sa môžete na Donovaloch, v areáli Habakuky budú v sobotu detské majstrovstvá vo varení a jedení bryndzových halušiek. O čosi nižšie, v Králikoch pri Banskej Bystrici je Frndžalica Fest, festival jedál starých materí. Jarmoky ale budú aj v Trenčíne, Veľkých Levároch, Kriváni, Pukanci, Sielnici, Častej, Ráztokách, Veličnej, Čičmanoch a Radoli. Alebo asi všade :) V Krupine budú na jarmoku aj Furmanské preteky (sobota).

Rockovo vás naladia na Rock Stage 2014 v Bytči (piatok/sobota, Alkehol, Dymytry, Törr), v Košiciach na Čermeľskom kvete (Wanastowi Wjeci) a v Banskej Bystrici na Urpín Feste (pia/so, Iné kafe, Smatanová, Chinaski, Varga). Hudobne bude aj v Nitre, na FUN Rádio Dohode (sobota), v kostolíku na Liprovskej Mare (La Mara beat), na hudobnej párty v Tornaľi (sobota), vo Vrbovom pri Piešťanoch (Vrbovské vetry, o.i. aj preteky na húpacích koňoch).

Ako vidíte, kam sa pohnete, všade sa bude niečo diať.

Takže hlavne neseďte doma a poďme von! :)