Tipy na víkend 18-20. júl

Čaká nás horúci a v popoludňajších hodinách búrkový víkend. Na hory preto radšej nechoďme, ostaňme pekne v dosahu jazier a kúpalísk a popri tom zažime niečo zábavné.

Kultúrne sa môžete vyžiť v Budmericiach, kde je divadelný Kasiopeafest (štv-ne), vo Zvolene vám v Parku Ľudovíta Štúra zabubnujú predstavitelia netradičných žándrov (piatok podvečer), v Braväcove je Folklórny festival na Bielych Handľoch (pia-ne) a v Dolnej Súči Veľký letný galavečer Šláger rádia (piatok o šiestej, vstup 10 evri).

Telgárte / pod Kráľovou hoľou sa bude súťažiť v zborovom a chrámovom speve (pia-ne), v Poprade vystúpi na námestí skupina Vidiek (pia), v Prešove – Ľuboticiach bude BB Country Bál (piatok večer) a na opačnom konci mesta, v bowlingu pri trati zasa Cuban latino párty. V Bojniciach v rámci festivalu Hudba na korze vystúpi v piatok Mark Whitfield a AMC trio jazz. Jazzovať sa bude aj v areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom (pia/so).

Vo Vysokých Tatrách bude v Smokovci a Lomnici Divadelný festival (celý víkend), v sobotu nás čaká Good Vibrations Open Air Festival (Dolná Seč pri Leviciach) a RIP Fest s IMT Smile, Zuzanou Smatanovou a Gladiátorom (vo Veľkých Ripňanoch).

V sobotu bude aj prehliadka Fujerášov v Korytárkach pod Poľanou a tanečný Free Summer Festival v Košiciach (50 DJ-ov na 12-tich pódiách).

Folklórne, hudobne a tanečne však bude aj v ďalších mestách, najlepšie sa zorientujete, keď si prelistujete všetky víkendové podujatia:
http://www.podmevon.sk/podujatia

Papať a piť sa bude v Tureckej (Halušky Fest, pia/so), v Gäceli na Orave vás čaká pivný festival s 22 druhmi piva. Beer fest bude aj v Hlohovci, aby ste nemuseli piť ďaleko :) V Oščadnici sa bude variť guláš (piatok zábava, sobota súťaž) a v Hriňovej tradičné dobroty (sobota, 18:00). Nezabudnite tiež na Strekovský festival vína (so/ne), Štiavnický kotlík (pri Martine, so), Zakamenský kotlík (so) a Malacký krígl (so). Na korbáčikoch si pochutnáte v Zázrivej (so/ne).

Rozhýbať sa môžete trochu v Banskej Bystrici na Festivale historického šermu (so) a na Bike feste vo Veľkej Lehôtke. Autá sa budú hýbať na Dobšinskom kopci (pia/so), v Nitre na tajných pretekoch (so) a na letisku Dobrá Niva pre Zvolene na Tuning grill párty (pia/so). Do konca si zabeháte na Memoriáli Jána Stillu (Nová lesná, so), v blate cez prekážky na Rugged Race v Myjave (so). Hornád sa bude hromadne splavovať v sobotu, štart je v Malej Lodine, cieľ v Košiciach.

V Lehote nad Rimavicou budú westernové preteky (so) a v Trenčianskych Tepliciach budú jazdci súperiť o pohár primátora (so). V Banskej Belej bude v sobotu 52. výročie výlovu krokodíla.