Tipy na víkend 11-13. júl

Záver tohoto týždňa patrí hudobnej Pohode na letisku v Trenčíne, ale ani ostatné kúty Slovenska sa nedajú zahanbiť.

Čaká nás hlavne kopa folklóru, až je jednému divnô, kde sa toľko ľudových tanečníkov berie.

western, ohnivé koníky sa budú predvádzať v Polomke a v Hodkovciach, kde na ranči Mr Lucky Horse uvidíte aj ukážky skutočného bull ridingu. S jazdcami aj bez jazdcov vás budú zabávať country speváci, v Dudinciach na Country stope (pia/so), vo Zvolene v Parku Ľudovíta Štúra (piatok) a v Margecanoch na Country lete (so/ne).

Folklórne-jarmokovo-zábavne bude tentoraz hlavne v Banskej Štiavnici na Živom šachu (sobota), v Detve na Folklórnych slávnostiach pod Poľanou (sobota) a v Kežmarku na Európskom ľudovom remesle (EĽRO 2014, pia-ne). V Štiavnici bude okrem šachu aj jarmok, šermiari a kadejaké vystúpenia, v Detve sa bude hlavne tancovať (1800 tanečníkov) a v Kežmarku bude všetko od výmyslu sveta, keďže oslavy zahŕňajú v podstate celé historické centrum mesta.

Menšie slávnosti však čakajú takmer celé Slovensko, veľa miest a obcí oslavuje svoje dni a radovať sa budú aj poľnohospodári. Vyzdvihnúť treba Medový festival v Dolinke (so), Bačovské dni v Malatinej (so-ne), Toryský kantár v obci Torysa (so), Lukovištiansky kalíšok (ochutnávka ovocných destilátov, sobota), Dobrohošťské tajomstvo pecí (so), jarmok v Skalici (so/ne), guláš v Hruštíne (so-ne), halászlé v vo Veľkej nad Ipľom (so), bryndzové halušky v Čičmanoch (so), traktory Brezovici (nedeľa, súťaž podomácky vyrobených traktorov) a Trabanty vo Veľkej Rači (sobota).

Všetky podujatia prehľadne nájdete ako vždy na www.podmevon.sk/podujatia